Zima – najbolje godišnje doba za učenje jezika

Da li znate zašto je zima najbolje godišnje doba za učenje stranih jezika?

Ukoliko imate veliku želju za učenjem jezika, godišnje doba vam svakako nije bitno jer je motivacija i želja najbitnija. Međutim, postoji nešto što zimu čini posebno pogodnom za sticanje novih znanja i rad na sebi.

Pročitajte razloge zašto da baš tokom zime počnete da radite na svom znanju! Sve što vam je ostalo jeste da odlučite koji jezik želite da usavršite ove zime!

Ostvarite prvu novogodišnju odluku sa liste

Ako ste i vi napravili listu novogodišnjih odluka, potrudite se da počnete i da ih ispunjavate. Ne dozvolite da se sve svede na spisak od kojeg ćete već krajem januara početi da odustajete. Ako je jedna od odluka učenje novog stranog jezika ili usavršavanje znanja iz jezika koji ste ranije pohađali, potrudite se da sa time počnete odmah! Ne samo da ćete naučiti nešto novo, nego ćete se osećati bolje jer ste konačno počeli da ostvarujete ono što se zaplanirali.

Online nastava – ne morate da izlazite iz kuće

Uspostavljanjem online nastave, konačno više ne morate da napuštate svoj dom i izlažete se gužvi i hladnoći koji vas čekaju tokom zimskih meseci. Možete da ostanete kod kuće i družite se online sa ostalim polaznicima ili ćaskate sa profesorom na individualnom času i na taj način steknete korisna znanja, bez previše napora.

PROČITAJTE I: 6 razloga zašto je online nastava pravi izbor za učenje stranih jezika!

Filmovi na stranom jeziku

Zima je pravo vreme da ostanete kod kuće i gledate filmove. Potrudite se da vaš sledeći film bude na jeziku koji se odabrali da učite ili usavršavate i tako radite na unapređenju svog znanja i van časova. Predloge za učenje jezika uz filmove možete da pogledate na LINKU

Tematske večeri

Tokom učenja stranog jezika, dobro bi bilo da se upoznate i sa kulturom zemlje čiji jezik učite. Zima je pravo vreme da isprobate nove specijalitete i upoznate se kuhinjom stranih zemalja kao i nazivima jela i sastojaka koji se pripremaju. Da li ćete odlučiti da napravite italijansku pastu, English Trifle ili više volite nemačku kuhinju, ostaje na vama.

Naučite jezik pre sledećeg putovanja

Iako nam odlazak na letnji odmor sada izgleda daleko, ne samo zbog vremena nego i okolnosti u kojima se trenutno nalazimo, nikada nije previše rano da počnete da se spremate za odlazak u Italiju, Španiju, Englesku, Nemačku ili neku drugu zemlju. Isplanirajte svoj odmor i razgovarajte ovog leta sa lokacima na njihovom jeziku.


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija