Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
ZapiszZapisz

Nakon posla, Apericena!

Napisao/la: Posted on

Aperitiv je već dobro poznat običaj kako u Italiji, tako i širom sveta. Nakon napornog dana na poslu okupljanje prijatelja u baru uz piće i grickalice pre nego što odemo kući na večeru postalo je sve popularnije kako među mladima tako i među starijom populacijom. Ali onda je nastao novi preokret!

Neki barovi su osim maslina i grickalica počeli da služe uz piće i nešto „kompleksnije“ mini zalogaje koji će nam pomoći da preživimo do večere.

Izvor: trova-eventi.it

Poslednjih par godina, naročito u Milanu i Torinu, proširio se običaj među studentima i mlađom populacijom zaposlenih da nakon posla „skoknu“ do omiljenog bara na piće sa prijateljima gde ih uz čašicu očekuje i „mini“ večera. To nije prava večera, već nešto što bismo nazvali predjelom, zakuskom, obrokom „s nogu“… Sve ono što će nas okrepiti nakon radnog dana ili celodnevnih predavanja pre nego što krenemo dalje u provod.

Taj običaj poznat je kao apericena (nastao je tako što smo spojili aperitivo – aperitiv i cena-večera).

Izvor: www.ilcaffedellacorte.it

Barovi su počeli da nude švedske stolove sa toplim i hladnim mini zalogajima uz piće pa relativno pristupačnim cenama – oko 10€ za piće i zakusku. Ne čudi što je veliki broj barova počeo da nudi ovaj tip usluge, naročito u univerzitetskim gradovima kao što su Piza, Firenca, Bolonja i Padova.

Na meniju se mogu naći crostini, bruschette, različite vrste salata, grilovano povrće, paste, rižoto, neka jednostavnija jela od mesa i ribe, uz dezert na kraju obavezno kako bismo zaokružili priču – sladoled, voće, pite…

Izvor: www.theveenocompany.com

Turisti koji posećuju ove tradicionalne turističke meke rado su prihvatili ovu modu! Da li ste i u Beogradu sreli nešto slično?

Složićete se, nije loša ideja!


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pogledajte aktuelnu akcijsku ponudu kurseva stranih jezika klikom na: AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.


Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
Podeli:

ucenje-stranih-jezika-beograd