Učiti dva strana jezika istovremeno: Da ili ne?

Posted on

Jednom kada otkrijemo zadovoljstvo učenja stranog jezika sasvim je za očekivati da ćemo želeti da učimo i druge jezike i upoznajemo druge kulture. Obično kada savladamo jedan jezik sa više samopozdanja ćemo krenuti u učenje novog. Ipak, da li je pamatan izbor usavršavati učiti dva jezika istovremeno ili ipak ići korak po korak, pitanje je koje većini zaljubljenika u strane jezike padne na pamet.

Ako mislite da ne možete naučiti više jezika, grešite! Za to nije neophodan nikakav poseban talenat ili sklonost ka jezicima.

Nekome će bolje ići izgovor, neko će vladati bogatim vokabularom, svako u skladu sa onim što ga najviše interesuje, ali svako, uz dovoljan trud, može jednog dana reći za sebe da je poliglota.

5 evropskih filmova idealnih za učenje stranih jezika

Učenje dva jezika istovremeno može za neke biti veoma efektivno.

Ako volite izazove i već znate tehnike za aktiviranje mehanizama pomoću kojih usvajate jezik, onda ovo može biti jako korisno i preporučljivo. Savetuje se da ne počinjete istovremeno da učite dva slična jezika (npr. italijanski i španski), jer je moguće da ćete zbog tih nekih sličnosti mešati reči u glavi i time usporiti i otežati sebi učenje.

Najinteresantnije činjenice o engleskom jeziku

Ako ste tip osobe kojoj je potrebna veća koncentracija za ono što uči i volite da se fokusirate na jednu oblast dok je ne usavršite, onda se posvetite jednom jeziku. Ovaj proces sam po sebi zahteva da se mnogo angažujemo, da se informišemo, vežbamo i razmišljamo o nedoumicama, novim rečima koje smo čuli, gramatičkim pravilima…

Zato je sasvim u redu da se usmerite na usavršavanje jednog jezika, dok ne ocenite da ste ga savladali onako kako ste želeli.

Svi mi sami najbolje znamo kako učimo, šta nam najviše odgovara i treba tokom tog procesa. U tom smislu ne postoje pravila, dokle god radimo na sebi i usavršavamo se.


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija