Top 15 freelance sajtova za pronalaženje dodatnog posla

San većine ljudi u današnje vreme jeste rad od kuće, dobra plata i više vremena za porodicu, prijatelje i putovanja. Internet, moderna tehnologija i IT industrija omogućavaju pristup sajtovima preko kojih možete raditi od kuće, zaraditi dodatan novac ili možda čak i zarađivati samo od online projekata.

Reč je o popularnim freelance sajtovima, koji vam pružaju širok spektar mogućnosti da uskladite svoje radno vreme, da odredite cenu vašeg rada, kao i rad u udobnosti vašeg doma.
Najvažnija stavka za bavljenje freelance poslovima jeste poznavanje engleskog ili nekog drugog stranog jezika kako bi ste razumeli šta klijent traži od vas. Ponuda poslova je raznolika tako da možete pronaći poslove poput prevođenja, izrade web sajta, izrade aplikacija za telefon, poslove iz oblasti grafičkog dizajna, pisanja tekstova za časopise i blogove, digitalnog marketinga, knjigovodstva itd.

Mi vam predstavljamo TOP 15 freelance sajtova putem kojih možete dodatno zaraditi ukoliko pronađete projekat ili posao za neke od veština koje posedujete.

Freelance

 

1. Fiverr

Fiverr je uglavnom namenjen osobama iz oblasti grafičkog dizajna, tekstopiscima, stručnjacima digitalnog marketinga, programerima, ali takođe se mogu naći i poslovi iz drugih oblasti.

2. Upwork

Na Upwork-u je ponuda freelance poslova velika i raznolika, bilo da su u pitanju kratkoročni ili dugoročni projekti.

3. Freelancer.com

Freelancer.com povezuje poslodavce i frilensere u preko 247 država. Ovaj sajt je namenjen za sve freelance poslove od softversko inžinjerstva, programiranja, poslovi analitike i statistike, računovodstva, marketinga, prevodioca itd.

4. Envato Studio

Ako ste kreativni grafički dizajner ili programmer Envato Studio pruža odličnu bazu poslova za vas, jer je prvenstveno namenjen frilenserima iz ovih oblasti.

5. PeoplePerHour

Na ovom sajtu možete pronaći freelance poslove svih vrsta. Dobra strana PeoplePerHour sajta je što poslodavac kome je potrebna usluga besplatno može postaviti oglas, a frilenseri se prijavljuju i nude svoju cenu za izradu projekta kao na aukciji.

6. Toptal

Toptal je namenjen ekspertima iz svojih oblasti. Ako ste početnik u freelance svetu ovaj sajt nije za vas. Pored fluentnosti u engleskom jeziku ovaj sajt zahteva da ste u top 3% u oblasti kojom se bavite, jer putem ovog sajta projekte postavljaju velike kompanije kojima je potrebno da u kratkim rokovima budu završeni zahtevni projekti.

7. DesingCrowd

Već po samom nazivu sajta možete zaključiti da je ovo mesto namenjeno grafičkim dizajnerima. Bilo da je reč o dizajniranju loga, flajera, postera ili neke druge zamisli poslodavca, DesingCrowd je pravo mesto za kreativne grafičke dizajnere.

Freelance

8. Guru.com

Guru.com omogućava poslodavcima povezanost sa preko milion kreativnih individualaca koji su spremni da odgovore na zadati projekat. Laka pretraga će tačno odvesti poslodavca do frilensera koji mu je potreban, za bilo koju vrstu posla.

9. Nexxt

Nexxt platforma je namenjena kompanijama iz svih oblasti, bilo da je reč o kratkoročnom ili dugoročnom projektu. Kada kompanija postavi oglas da potražuje na primer inženjera za određene kratkoročne usluge, prednost ovog sajta se ogleda u tome što će obaveštenje o oglasu stići do svakog frilensera koji je prijavljen na ovom sajtu kao inženjer.

10. crowdSPRING

Crowdspring.com je namenjen kako amaterima tako i profesionalcima iz oblasti dizajna. Princip rada je da kompanija postavi oglas (npr. dizajn kesice za čokoladicu sa lešnikom), uz oglas se postavi i novčana nagrada koja se dobija ukoliko se poslodavac opredeli baš za vaš dizajn ukoliko odlučite da konkurišete i pošaljete vašu ideju.

11. WriterAccess

Kao što i sam naziv sajta naglašava, WriterAccess je reč o platformi za pisce, lektore, prevodioce specijalizovane za 64 različite oblasti. Poslodavac vas može pronaći putem tema o kojima pišete, a putem ocena koje dobijate za svaki prethodni izvršen zadatak od strane drugog poslodavca, vaša šansa za novim projektom raste ukoliko je prošli poslodavac ocenio najvišim ocenama projekat koji ste odradili za njega.

12. EngineerBabu

Ako ste Dizajner logoa, Web programer, Android programer, UI & UX, SEO specijalista ili IOS programer ovo je pravo mesto za vas, gde vas čekaju projekti iz navedenih oblasti.

13. DesingContest

Zanimljiva platforma za dizajnere koja radi po sličnom principu kao crowdSPRING. Kompanija postavi besplatan oglas sa zahtevima, nagradom i rokom za izradu projekta, a zainteresovani frilens dizajneri se prijavljuju za projekat i pokušavaju da osvoje nagradu najboljim i najkreativnijim dizajnom za projekat poslodavca.

14. ContentDaDa

Ukoliko imate talenta i pišete kvalitetne tekstove, onda je ovo pravo mesto za vas. Putem ContentDaDa možete pronaći klijenta (kompaniju ili individualca) kome je potreban tekst na određenu temu. Od klijenta dobijate temu, zamisao, rok za izradu i cenu koju je spreman da plati za uspešno odrađen tekst, a na vama je da ukoliko pristanete taj tekst napišete onako kako je vaš klijent zamislio.

14. SBU Poslovi

SBU Poslovi je domaći sajt na kome možete pronaći freelance poslove, pre svega namenjene mladima. Ukoliko ste student ili diplomac obavezno pretražite oglase za posao na ovom portalu.

 


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija