Top 10 znamenitosti u Nemačkoj

U Nemačkoj se može mnogo toga posetiti, ne samo Oktoberfest. Zaboravite klišee i sve predrasude i otkrijte Nemačku u svoj njenoj lepoti. Mi vam predlažemo top 10 znamenitosti, koje obavezno morate posetiti:

1. Kölner Dom

Svakako jedan od najpoznatijih simbola Kelna pored karnevala, kolonjske vode i piva Kölsch. Nalazi se u samom centru grada, u blizini Rajne, glavne železničke stanice i mnogobrojnih muzeja. Danas je Kölner Dom druga najviša katedrala u Nemačkoj, treća u svetu. Veličanstveno delo gotike, koje je od 1996. pod zaštitom UNESCA.

2. Dresdner Frauenkirche

Drezden je lep grad, a svakako znamenitost, koja mnoge turiste ostavlja bez daha je Dresdner Frauenkirche. Reč je o protestantskoj crkvi, sagrađenoj u 18. veku. U II svetskom ratu je potpuno uništena, a sa obnovom se krenulo tek 1991., da bi 2005. ponovo bila otvorena.

3. Dresdner Zwinger

Pored gore pomenute znamenitosti, ako se nađete u Drezdenu i to kada je proleće, leto ili rana jesen, kada je vreme u Nemačkoj lepo, obavezno posetite Zwinger, koji se pred vama pruža u veličanstvenoj lepoti.

4.Brandenburger Tor

Berlin nudi mnogo toga i zaista je grad za sve i svakoga. Nudi mnogo znamenitosti , koje treba videti i fotografisati, ali ona centralna je Brandenburška kapija. Nalazi se na Pariškom trgu. Istorijski predstavljala je nekada granicu između Istočnog i Zapadnog Berlina. Mnogi Nemci smatraju da je baš ona najveća znamentost Nemačke.

5.Berliner Fernsehturm

Na 207 metara visine pruža se divna panorma Berlina. U samoj kugli se nalazi čuveni Telecafe, u kom možete pojesti ili popiti neki od specijaliteta Berlina. Inače sam televizijski toranj je visok 368 metara. Svakako predstavlja znamenitost, koju morate posetiti.

6.Hamburger Hafen

Hamburg kao lučki grad ima mnogo toga da ponudi, a jedna od najposećenijih znamenitosti je luka, najveća u Nemačkoj. Predstavlja kombinaciju modernog i starog, u samoj okolini se nalaze brojni hoteli, u kojima možete odsesti, ali i restorani u kojima treba obavezno probati morske plodove, jer kažu da su takvi specijaliteti u Hamburgu najjeftiniji.

7.Wuppertaler Schwebebahn

U Vupertalu možete da lebdite i to zahvaljujući takvoj vrsti železnice, koja postoji još od 1901. Uživajte u vožnji duž reke Vupertal. Sigurno jedinstveno iskustvo, koje ćete doživeti.

8.Porta Nigra

Najstariji nemački grad, Trir, nudi mnogo toga zanimljivog za videti, a svakako treba videti znamenitost Porta Nigra, najbolje očuvani spomenik iz rimskog doba. A poseta će svakako biti zanimljivija, jer vam tajne Porta Nigre otkriva vodič maskiran u rimskog vojnika. A ni vi, kao posetioci nećete biti samo puki posmatrači i slušaoci. Poseta je veoma interaktivna, zato put pod noge, pa u Trir.

9.Schloss Heidelberg

Za Hajdelberg kažu da je romantični grad na Nekaru. A kako i ne bi bio, kada vam nudi dobru turističku ponudu: posetu zamkovima. Mnogi turisti tvrde da ih vredi posetiti.

10.Wartburg

U Vartburgu se nalazi deo nemačke istorije: zavirite u prostoriju, gde je boravio Martin Luter, saznajte priču o svetoj Elizabeti ili detalje zašto je Vartburg i Gete često posećivao. Nećete se pokajati!

Pogledajte utiske naše polaznice o kursu nemačkog jezika u EQUILIBRIO – Obrazovnom sistemu:


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija