Servisi za online učenje stranih jezika

Učenje stranog jezika je kompleksan proces, ali danas imamo više mogućnosti nego ikada da učimo jezik od izvornih govornika.

Sa globalnom upotrebom interneta dostupni su nam brojni on line servisi za učenje, koji nude raznolik sadržaj, ali i kontakt sa izvornim govornicima sa kojima možete vežbati konverzaciju.

Predstavljam vam nekoliko servisa za on-line učenje stranih jezika koji vam mogu malo pomoći:

#1 Duolingo

Duolingo je besplatan servis za učenje Španskog, Engleskog, Francuskog, Italijanskog, Nemačkog i Portugalskog jezika. Ova aplikacija vas vodi kroz celokupan proces učenja stranog jezika, pri čemu usavršavate veštine čitanja, slušanja i prevođenja reči i fraza. Učenje započinjete kroz lake vežbe i učenje pojedinačnih reči i izraza. Aplikacija Vam predstavlja reči sa prevodom, zatim imate zadatak da vežbate pisanje tih reči, kao i jednostavan prevod reči i fraza. Kako napredujete u učenju, Duolingo Vas iskušava sve težim frazama. Kako biste pratili svoj napredak, ovaj servis Vam dodeljuje „ocene“ i virtuelne bedževe.

#2 Verbling – naučite nov jezik u Google+ Hangout-u

Verbaling je relativno nov servis za učenje jezika. Kroz ovaj servis možete učiti Engleski, Španski, Francuski, Italijanski, Nemački, Japanski, Mandarinski Kineski, portugalski, arapski i ruski. Ono što izdvaja Verbling od sličnih servisa jeste povezivanje “učenika” u virtuelnoj učionici koja je hostovana kroz Google+ Hangout-ove. Časovi se održavaju u zakazano vreme i drže ih sertifikovani TEFL predavači. Času uvek možete prisustvovati, ali ako i propustite neki čas zaostalo gradivo možete pogledati na Verbling-u.

#3 Busuu…?

Busuu nudi opcije učenja 12 jezika. Od sličnih aplikacija Busuu se ističe svojom metodom učenja koja je vrlo zanimljiva i organizovana u vidu savladavanje lekcija. Lekcije čitanja, vežbe pisanja i snimanje konverzacije samo su neki od vidova obrade jezika kroz ovaj program. Busuu će Vas učiti korisnim frazama i obezbeđuje Vam relevantan sadržaj. Ovaj servis Vam nudi i kontrolu od strane izvornih govornika. Ukoliko se dvoumite, možete poslati vežbanja rečenica izvornim govornicima na ispravku, a feedback ćete dobiti odmah. Celokupan program je osmišljen da bude privlačan i da istovremeno olakša učenje jezika kroz sliku i zvuk. Takođe, ako ste uvek u pokretu možete poneti Busuu sa sobom. Naime, Busuu nudi i mobilnu aplikaciju za sve aktivne korisnike. Busuu možete koristiti kao besplatnu verziju, ili kupiti premium paket koji nudi dodatne pogodnosti kao što su PDF fajlovi i slušanja.

#4 Fluentify – povežite se sa izvornim govornicima

Ukoliko želite da učite strani jezik od izvornih govornika, Fluentify je pravi servis za Vas. Ova aplikacija povezuje „učenike“ i izvorne govornike „profesore“ širom sveta. Ovaj servis omogućava Vam da učite strani jezik, a istoveremeno možete biti i predavač, budući da Fluentify nudi mogućnost da zaradite novac podučavajući druge. „Časovi“ su kratki i odvijaju se preko jedinstvene platforme za video konferencije. Učenici i predavači se povezuju na osnovu zajedničkih interesovanja i na taj način konverzacija je prirodnija i prijatnija. Takođe, jezik učite kroz korisne fraze u toku konverzacije sa svojim tutorom.

#5 Livemocha

Livemocha objedinjuje tradicionalne metode učenja sa on-line interakcijom sa izvornim govornicima širom sveta i na taj način obezbeđuje fluentnost u konverzaciji. Ovaj servis je besplatan, a potrebna je registracija kako biste koristili ovu aplikaciju. Livemocha Vam nudi mogućnost učenja 35 svetskih jezika. Ovaj servis je jedan od najpopularnijih servisa za online učenje jezika, i samim time ima najveći broj korisnika. Ukoliko, pak, želite struktuirane kurseve, možete koristiti izdvojeni deo servisa koji se plaća, a koji Vam nudi više opcija za učenje željenog jezika. O kvalitetu ovog servisa svedoči i činjenica da je Rosetta Stone kupila Livemocha-u 2013. godine.


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija