Kako nam zvuče različiti strani jezici (VIDEO)

Slušate nemački jezik na filmu, serijama, muzici i zvuči vam čudno? Grubo? Nije “milozvučan” poput španskog ili italijanskog?

Ne brinite, niste usamljeni jer vaše mišljenje dele ljudi širom sveta, ali da li ste se zapitali koliko strancima možda i srpski jezik zvuči neobično.

Lingvisti kažu da su za prizvuk jezika odgovorni melodija i naglašavanje reči. U italijanskom i španskom reči se ne razlikuju preterano po visini. Takođe, brojni vokali u ova dva jezika čine ih brzim i tečnim.

PROČITAJTE I… NAJINTERESANTNIJE ČINJENICE O ENGLESKOM JEZIKU

Francuski i engleski jezik imaju izraženu jezičku melodiju, pri kojoj se često menja visina glasova. To njihovom jeziku daje upečatljivost i „karakter“. Takođe, francuski ima i nazalne vokale, koji skoro svima zvuče prefinjeno i šarmantno.

Arapski ima mnoge glasove, pri čijem se stvaranju dosta koristi zadnji deo jezika, tako da zvuče grleno, a sam jezik „snažno”.

U ruskom postoje različite varijante izgovaranja pojedinih konsonanta, tako da mnogi od njih se izgovaraju meko, što jezik čini melodičnim.

U nemačkom postoji dosta reči koje su sastavljene od niza konsonanta sa retkim vokalom (Strumpf ili ernst na primer) i čine ovaj jezik grubim i teškim za učenje.

PROČITAJTE I… KOJI JEZICI SU NAJLAKŠI, A KOJI NAJTEŽI ZA UČENJE?

Tako Japanci imaju silnih poteškoća sa učenjem nemačkom, jer, pored toga što imaju problema sa glasovima „l” i „r”, imaju problema i sa završecima reči u nemačkom. Naime, u japanskom većina reči se završava vokalom i stoga savladavanje nemačkog njima predstavlja pravi izazov.

Pripremili smo vam jedan simpatičan video kako biste videli kako strani jezici zvuče strancima. Simpatična devojka neke od jezika zna, neke ne zna uopšte, ali je tako lepo dočarala melodičnost da će vam se činiti da su ispred vas izvorni govornici tih jezika.

Sigurni smo da ćete se lepo nasmejati i zabaviti. 


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija