Top 5 saveta za uspešno i brzo učenje nemačkog jezika

Učenje nemačkog jezika nije nimalo lak zadatak. Bez obzira na to da li učite opšti, specijalizovani ili ubrzani, sigurno ste se našli u situaciji kada se osećate da vam ne ide od ruke. Priznajemo, nemački jeste poseban izazov među jezicima jer s njim nemamo kontakt svakodnevno kao što je slučaj sa engleskim. Ali, uz sitne promene i olakšice, videćete kako će vrlo brzo zavoliti ovaj germanski jezik.

Prebacite Gmail nalog i aplikacije na nemački

Fejsbuk i Gmail prebacite na nemački i probajte da naučite nove reči. Naravno, u početku ćete se osećati nelagodno i nećete znati gde vam se šta nalazi, šta treba otvoriti, a šta ne. Ali ukoliko redovno koristite ovde dve aplikacije, sigurno i znate njihov raspored i moći ćete da se snađete, a na ovaj način ćete naučiti neke nove reči i polako ćete se privikavati da viđate nemački baš svuda.

Saveti za učenje nemačkih reči

Gledajte što više nemačkih filmova i serija

Da li treba da naglašavamo da je poželjno gledati sa izvornim titlom? Ukoliko ste početnik i ne možete se snaći, podesite na srpski titl, ali stavite slušalice i pažljivo slušajte izgovor. Probajte da ponovite određene reči ili zapišete neke nepoznate kako biste ih kasnije vežbali.

10 nemačkih filmova koje morate pogledati

Otputujte u neki nemački grad

Ako želite da savladate nemački što bolje, organizujte da svoje odmore provedete u ovoj zemlji. Nije važno da li je to vikend ili odmor od 10 dana, već činjenica da ste u kontaktu sa ljudima kojima je nemački maternji. Posmatrajte i prodavnice, natpise na kafićima, salonima, proučite meni u restoranu. Sve su ovo sitnice zahvaljujući kojima će vaš nemački zvučati sve bolje i bolje.

Učite o nemačkoj kulturi

Kako ćete se približiti nekom jeziku i zemlji, ako ne počnete od njegove kulture i kuhinje. Čitajte o nemačkoj tradiciji, isprobajte njihova jela, probajte da vežbate čitanje i razumevanje tako što ćete pretraživati njihove sajtove i hvatati beleške.

12 fascinantnih činjenica o nemačkom jeziku

Svakodnevne radnje

Dok čistite kuću ili pišete nešto na računaru, probajte da na nemačkom objasnite šta vi tačno trenutno radite. Naravno, biće nedoumica, ali tu je rečnik ili vaš profesor da vam pomogne. Bitno je samo da svaku radnju prilagođavate novom jeziku i naučite sebe da razmišljate na nemačkom. Slušajte nemačku muziku ili probajte da vežbate sa nekim od ukućanina ili prijateljima i u situacijama kada vas ne razumeju ni reč, važno je samo da pričate što više i vežbate izgovor.

Pogledajte utiske naše polaznice o kursu nemačkog jezika u EQUILIBRIO – Obrazovnom sistemu:

Foto: Designed by Freepik


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija