Pet najboljih nemačkih pesama

Posted on

Počeli ste da učite nemački. Poneo vas je entuzijazam i želeli biste da poslušate neku nemačku pesmu. E pa tu može da nastane problem. Koje nemačke grupe i pesme zapravo postoje?!

U želji da učenicima malo olakšam potragu za dobrim nemačkim pop-grupama, sastavila sam ovu listu. Mislim da klasičnom muzikom ne bi trebalo da se bavim, jer nisam niti ekspert niti ljubitelj, a svi ostali vidovi muzike kao što je elektronska ili šlageri bi bili slabo zanimljivi ili zanimljivi samo malom broju ljudi.

Elem, ova lista je moj lični izbor, sastavljen prema nekim istrživanjima po internetu, postojanosti na muzičkoj sceni i ličnom ukusu.

  1. Rammstein, Du hast

Rammstein je najpopularnija nemačka grupa svih vremena. Šta god da izaberete od njih i ako volite ovu vrstu muzike, nećete pogrešiti. Du hast je ubedljivo najpoznatija pesma „u naših đaka“, a Rammstein skoro pa jedina nemačka grupa.

  1. Nena, 99 Luftballons

Ne mogu da izostavim legendarnu Nenu i hit iz davne 1983. godine. Njena anti-ratna tema, inspirisana podelom Nemačke na istočnu i zapadnu, već odavno nije popularna, ali je pesma i dalje pevljiva i rado slušana.

  1. Xavier Naidoo, Wo willst du hin

Ovaj vrlo simpatičan pevač i producent je višestruko talentovan i sve, čega se dotakne, pretvara u hit. Uspeo je ono što mnogima nije pošlo za rukom – uneo je soul u nemačke pesme. Ako volite balade, svaka pesma će biti pun pogodak.

  1. Falco, Rock me Amadeus

Još jedna legenda ne nemačke, već austrijske muzičke scene. Suviše rano preminuo Falco je najprodavaniji austrijski pevač svih vremena. U svojim pesmama je mešao engleski i nemački, a ako želite da čujete njegovu pesmu samo na nemačkom, poslušajte Der Kommissar.

  1. Herbert Groenemeyer, Mensch

Veoma popuralan i album Mensch je najprodavaniji album svih vremena u Nemačkoj. Njegove pesme imaju odlične tekstove iz kojih se svašta može naučiti. Ako želite da vidite kako glumi, pogledajte film Das Boot.

Pogledajte utiske naše polaznice o kursu nemačkog jezika u EQUILIBRIO – Obrazovnom sistemu:


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija