Najlepše zimske i božićne pesme

Posted on

Decembar nam je zakucao na vrata, a kraj ove godine počeo je ubrzano da otkucava. Praznična groznica polako se zahuktava, a grad je svakim danom sve šareniji, dok nam osmesi na licima dragih ljudi vraćaju veru u bolje sutra. Neki se raduju slobodnim danima koje će provesti sa svojim najbližima, a neki već uzbuđeno žure ulicama pripremajući se za velike proslave, dok drugi nestrpljivo iščekuju dolazak prvih snežnih pahulja. Bilo koji od ovih trenutaka postaće još lepši ako ga ispunite pratećom muzičkom podlogom. Zato uživajte u sledećih 5 najboljih zimskih i božićnih pesama koje će vas zagrejati u ovim studenim danima.

1. Mariah Carey, All I Want for Christmas

Maraja Keri je 1994. godine osvojila vrhove svetskih top lista ovom brzom i lepršavom numerom koja je ostala jedna od najpopularnijih božićnih pesama ikada.

2. Dean Martin, Let it Snow

Čuvena zimska himna, ovoga puta u izvođenju Dina Martina, u kojoj ćete uživati ako ste romantičnog duha. Ova pesma nastala je davne 1945. a tokom decenija oživeli su je brojni muzičari među kojima su Frenk Sinatra, Ela Ficdžerald, Bing Krozbi, Kris Ajzak itd.

3. Nightwish, Walking in the Air

Ova idilična pesma prvi put se pojavila u animiranom filmu The Snowman iz 1982. i doživela je dosta različitih interpretacija, a jedna od najlepših jeste i ova od finskog sastava Nightwish. Mala poslastica za ljubitelje čvršćeg zvuka.

4. QUEEN, A Winter’s Tale

Fredi Merkjuri opisuje čarobni pogled koji je svakodnevno posmatrao kroz prozor kraj Ženevskog jezera. Merkjuri je ovu pesmu snimio samo dve nedelje pre nego što je umro 1991. Njegov bend Queen dovršio je snimanje tako da je pesma prvi put ugledala svetlo dana na njihovom albumu Made In Heaven 1995.

5. Bon Jovi, Please Come Home for Christmas

Džon Bon Džovi, miljenik ženske populacije, u zagrljaju prelepe Sindi Kraford, seks simbola 90-tih godina prošlog veka. Sve dalje reči su suvišne.


PROČITAJTE JOŠ TEKSTOVA IZ KATEGORIJA:

- UČENJE STRANIH JEZIKA

- KULTURA STRANIH ZEMALJA

- ZANIMLJIVOSTI O STRANIM JEZICIMA

 

Pročitajte aktuelnu akcijsku ponudu
kurseva stranih jezika klikom na: 
AKCIJSKE CENE!

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa bloga na i-mejl.

    Prijavom na mejling listu saglasni ste sa time da ćete na e mail adresu dobijati nove tekstove sa EQUILIBRIO bloga.
    Podeli:

    kurs-engleskog-jezika-akcija