JOŠ PET PESAMA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE

Moram da priznam da ova tema nije prvi put na blogu i da sam čitajući Dinin tekst poželela da sa vama podelim i mojih pet pesama za dobro raspoloženje. Možda vas moji predlozi inspirišu da se podsetite nekih pesama ili po prvu put pojedine čujete.

1. I’m Gonna Be (500 Miles), The Proclaimers

Ova pesma je direktan krivac za top-listu. Naime, pre neki dan, kada i nije bio neki poseban dan, ova pesma se pojavila niotkuda i skrenula mi misli na lepše stvari u životu. Toliko o inspiraciji, sada o grupi. Pesma je u potpunosti autorko delo jednog od članova dua The Proclaimers i kao i svaka dobra pesma, nastala je za 45 minuta, jer najbolje stvari su uvek i najjednostavnije. Dva brata nikad više nisu dostigli tu popularnost kao sa ovom pesmom. Ako volite škotski engleski, eto prilike da ga čujete.

2. Alles neu, Peter Fox

Neizmerno mi se sviđa album Stadtaffe (u prevodu Gradski majmum) ovog berlinskog muzičara. Iako je Peter Fox ustvari deo grupe Seeed, kada se odlučio za solo album, postigao je ogroman uspeh. Ako vam se ovaj predlog ne sviđa poslušajte pesme Haus am See ili Schwarz zu blau. Ako učite nemački, obratite pažnju na kolokvijalne izraze kao kiffen ili Larifari.

3. Papaoutai, Stromae

U ovoj pesmi mi se sviđa energija i ritam, tekst manje – naime, ne razumem ga. Nikad nisam učila francuski, ali slutim da pesma ima neke veze sa tatom.
Stromae je muzičar poreklom iz Belgije, čije je pravo ime Paul Van Haver. Veoma je uspešan u evropskim okvirima, a ima i svoju modnu liniju.

4. Dog Days Are Over, Florence + The Machine

Sigurna sam da ste čuli i za Florense i za Mašine, jer već par godina su vrlo popularni. Ovu pesmu treba slušati na najjačem, jer širi zarazni optimizam. Elem, sklonite stolice i vaze i obezbedite sebi mesto za ples. Ako želite da ih čujete uživo, imate prilike ovog juna u Hrvatskoj.

5. New Shoes, Paolo Nutini

Melodija je vesela, a tekst jednostavan i pozitivan. Gospodin Nutini opisuje nešto, što je svima poznato. Naime, kaže:

“Woke up cold one Tuesday,

I’m looking tired and feeling quite sick,

I felt like there was something missing in my day to day life …”

ali kada obuje nove cipele:

“Hey, I put some new shoes on,

And suddenly everything is right,

I said, hey, I put some new shoes on and everybody’s smiling …”

Pročitajte ostale tekstove iz kategorija:

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl:

Podeli članak

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Kategorije

Facebook

Newsletter prijava

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl: