INTERSTELAR, KRISTOFER NOLAN

Retko se desi da neki SF film ima da ponudi nešto novo i pametno kao što je novi film Kristofera Nolana Interstellar. Ovaj film ne samo da spada u moj omiljeni žanr, već može da se svrsta u zvezdice gore navedenog, pored filmova Odiseja u svemiru, Stenlija Kubrika ili Kontakt, Roberta Zemekisa.

interstellar-2014-filmreview-600x400Film prati Kupa, nekadašnjeg pilota i njegovu porodicu koji žive u ne tako dalekoj budućnosti, u kojoj se desili očekivano tj. ljudi su promenili klimu i stvorili krajnje nepovoljne uslove živote. Jedini način da se spasi čovečanstvo od laganog izumiranja je plan koji je smislio tim naučnika NASA-e. Kup je izabran da predvodi grupu istraživača, koji bi pronašli alternativnu planetu za život iza našeg sunčevog sistema. Kup prihvata misiju sa velikom željom da se jednog trenutka vrati porodici. Avaj, vreme je ključ rešenja problema čovečanstva – kako smo naučili u filmu – i ne ide mu u korist. Kup je primoran da bira između ljubavi prema deci i spašavanja ljudske vrste.

_Interstellar__Mixers_Tackle_Glacier__Corn-915520403a40aaccebc15bd21ee55fc9.cfInterstellar je višeslojan film, u kome se može videti nešto od drame, tragedije, akcije i avanture. Na trenutke se teško prate naučna objašnjenja nekih pojava i događaja (pogotovo ako se gleda bez prevoda), ali na kraju se mnoge nedoumice razjasne.

InterstellarReligiousMovieMana filma je pretenciozna gluma Metju Mekonahija. Na trenutke simpatičan, ali većim delom filma iritira svojim surferskim načinom glume (znam, znam bio je maestalan u seriji True detective, a dobio je i Oskara). S druge strane, Met Dejmon je odličan u svojoj ulozi vrhunskog zla i najnižih ljudskih instinkta prerušenih u priznatog naučnika i idola. Ostatak ekipe čine Majkl Kejn, Eni Hetevej, Džon Litgou, Kejsi Aflek i Džesika Čestejn.

Pročitajte ostale tekstove iz kategorija:

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl:

Podeli članak

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Kategorije

Facebook

Newsletter prijava

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl: