KOJU SERIJU GLEDAŠ?

U dvadeset prvom veku živimo u svetu u kome internet ima centralno mesto i tradicionalni mediji  moraju iznova da pronalaze nove načine da se prilagode tržištu. I dobro je da je tako, jer je nova generacija TV serijskih drama, koje poslednjih godina dominiraju malim ekranima, revolucionarno promenila čitavu našu percepciju televizije kao takve. Ono što je nekada bilo specifično za film – umetnički pečat, tematika, veliki budžet – postalo je sasvim normalno i za serije.

binge_watch_tvSve se više autora sa dobrim idejama odlučuje za snimanje serije umesto filma, pošto serija nudi mogućnost razvijanja likova kakvo je nemoguće u vremenski ograničenom formatu filma, nudi mogućnost detaljisanja radnje, i sveobuhvatnost priče koja se priča.

Ako se uzme u obzir da većina filmova u poslednje vreme traje po dva sata i duže, a da radimo osam sati i više dnevno, mnogo je lakše izdvojiti sat vremena u toku dana za jednu epizodu nego par sati za film koji nas i ne impresionira na kraju.

seriesProblem koji se nameće kod serija je – koju seriju gledati. Da li neku aktuelnu pa nestrpljivo iščekivati sledeću nedelju i novu epizodu ili početi sa serijom koja već ima par sezona pa posvetiti čitav snežni vikend jednoj. Drugi problem sa kojim se sreće prosečni TV zavisnik je šta gledati između sezona! Možda bismo se mogli posvetiti nekoj novoj seriji i dati joj šansu jer smo čuli kako je “super cool“ i ima fantastičnu priču ili se vratiti malo u prošlost i pogledati neki od onih kultnih serijala koje nikada nismo imali priliku da pogledamo do kraja? Dileme, dileme, ali zahvaljujući stranici What to Watch – problem je rešen! Uz jednostavno unošenje naslova barem tri vaše omiljenje serije, možete saznati koju TV seriju biste trebali pogledati sledeću. Ako vas odgovor nije zadovoljio, uvek postoji dugme „Not that one“ koji će iznova pokrenuti algoritam i predložiti vam neko drugo rešenje. Ako vam nijedna od ponuđenih serija ne odgovara, ovaj televizor će vam jednostavno reći: Go read a book!, što takođe nije loša varijanta. Link je: http://www.cabletv.com/what-to-watch pa podelite sa nama koji su vam naslovi predloženi.

Moja trenutna zavisnost i razlog zašto uveče ostajem kući i zapostavljam prijatelje je britanska istorijska krimi drama Peaky Blinders u produkciji BBC2. Glavni protagonista serije je ambiciozni Tomas Šelbi – heroj Prvog svetskog rata i glava porodice Šelbi tj, bande Peaky Blinders (koja je zaista ulivala strah na ulicama Birmingema 1920-ih).

Fotografija i kadrovi su sjajni i dočaravaju tmurnu, sivu i opasnu svakodnevnicu industrijske Engleske. Posebna pažnja je posvećena kostimu i frizurama članova bandi, a kao muzička pratnja su izabrani savremeni muzičari poput Nika Kejva, PJ Harvi, Džek Vajta itd…

Pročitajte ostale tekstove iz kategorija:

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl:

Podeli članak

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

1 Komentar to “KOJU SERIJU GLEDAŠ?”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Kategorije

Facebook

Newsletter prijava

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl: