IKONA MODE: OSKAR DE LA RENTA

Ove godine preminuo je jedan od velikana svetske modne scene. Oskar de la Renta bio je jedan od vodećih svetskih modnih dizajnera. Bio je poznat po kreiranju večernjih toaleta i odela, njegov kroj bio je izrazito moderan i ženstven u isto vreme.

oscardela

Oskar de la Renta bio je rođen 1932.godine u Dominikanskoj Republici. Kada je imao 18 godinana pustio je Karibe i otišao da studira slikarstvo u Madridu.Dok je bio u Španiji maštao je da postane apstraktni slikar ali ga je opčinio svet mode. Njegov očigledan talenat za ilustraciju mu je otvorio mnoga vrata i ubrzo je počeo da uči zanat kod španskog renomiranog kreatora Kristobala Balnciage. Dok je bio na odmoru 1961.godine dobio je svoj prvi pravi posao u modnoj industriji u firmi Lanvin-Castillo. U roku od dve godine preselio se u Njujork i priključio se američkoj modnoj kući Elizabet Arden.1965.godine osnovao je svoj brend i izbacio prvu liniju odeće pod svojim imenom.

Oscar-De-La-renta

Njegove kreacije koje su savršeno isticale žensko telo prihvatile su žene širom sveta i krasile su i nekoliko prvih dama. Njegov stil bio je prepoznatljiv po svilenim printovima, karnerima, mekanim siluetama i treparavim bojama. Oskar de la Renta umro je 20.oktobra ove godine.

Pročitajte ostale tekstove iz kategorija:

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl:

Podeli članak

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Kategorije

Facebook

Newsletter prijava

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl: