BIRDMAN OR (THE UNEXPECTED VIRTUE OF IGNORANCE)

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) je ovogodišnji film, koji je premijeru imao za Venecijanski filmski festival 2014, ali je tek od premijere u Americi dospeo u žižu javnosti.Ovo je, naime, jedan od najzanimljivijih filmova snimljenih u ovoj godini i ne treba ga propustiti.

banner-birdman-film_page_np

Film je režirao, producirao i delimično napisao Alejandro González Iñárritu. Zvezda ove komedije crnog humora je Michael Keaton, za koga se šuška da će dobiti čak i Oskara. Ostale zvezde su Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, i Naomi Watts.

Riggan Thomson (Micheal Keaton) je glumac na zalasku slave, koji je nekad igrao u serijalu filmova o superheroju Birdman-u. Posle dvadeset godina pokušava da oživi karijeru i piše scenario, režira i igra glavnu ulogu u pozorišnoj predstavi po kratkoj priči pod naslovom What We Talk About When We Talk About Love. U tom poduhvatu mu pomažu najbolji prijatelj (Zach Galifianakis) koji je i producent predstave, njegova devojka (Andrea Riseborough), ćerka (Emma Stone), koja se oporavlja od konzumiranja droge i ostali karakterni likovi. Riggan s vremena na vreme čuje glasove koji mu se rugaju ili ga ohrabruju, a povremeno se bavi i telekinezom i levitacijom.

Zanimljiva činjenica je da glavni glumac  prešao sličan put kao i lik Riggan-a. Fascinantno je kako je jedan glumac stigao od čudovišta u Beetlejuice, Batman-a i Mr.Mom do karakternog glumca sa mogućim Oskarom u rukama. Evo i jednog zanimljivog intervju Keaton-om, u kome ćete saznati nešto ne samo o filmu, već i on njegovom životu.

Pročitajte ostale tekstove iz kategorija:

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl:

Podeli članak

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Kategorije

Facebook

Newsletter prijava

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl: