A LITTLE BIRD TOLD ME…

Kao što ste od mene već navikli, i ovog puta vam donosim neke nove zanimljive ilustracije, ovog puta radi se o ilustracijama idioma i idiomatskih fraza u engleskom jeziku. Meni su odmah privukle pažnju, a verujem da će i vama. Opšte je poznato da se lakše uči uz slike, pogotovo kada su ovako simpatične i inspirativne. Ono u čemu leži prava vrednost ovih ilustracija jeste upravo ta što ih nikada nećete zaboraviti, a to znači da nećete zaboraviti ni idiome na njima prikazane. Znamo svi koliko važno poznavati idiome, na taj način obogaćujemo znanje jezika i bogatstvo izraza.

Za ove ilustracije moramo zahvaliti ilustratoru Robertu Pazosu, koji živi i radi u Briselu, ali je poreklom Argentinac. Tokom svog dugogodišnjeg rada on je sarađivao s brojnim svetskim uglednim magazinima i novinama. Prema njegovim rečima, želeo je da napravi nešto više od ilustracije, svaka slika dočarava neku situaciju i prenosi neku priču.

Da ne dužim više, uživajte i naučite nešto novo i korisno.

Bird bubble

A little bird told me – Ovaj izraz možemo koristi kada želimo nekome da nešto saopštimo, ali istovremeno ne želimo da odamo izvor.

Dog house 2

To be in the dog house – Ovaj izraz koristimo kada je neko uradio nešto loše i mora da se izvinjava ili da nam nadoknadi nešto.

Cat bubble

Who let the cat out of bag? – Ovaj izraz koristimo kada je neko slučajno otkrio neku tajnu.

HAT

At the drop of a hat – Ovaj izraz koristimo kada opisujemo situaciju kad smo uradili nešto ne razmišljajući, bez oklevanja.

fish

There are plenty more fish in the sea – Ovaj izraz ste sigurno čuli više puta. Obično ga koristimo kad neko raskine vezu s momkom ili devojkom, te želimo da ga/je utešimo rečima, ima još mnogo slobodnih.

 

Pants

Fly by the seat of your pants – Ovaj izraz znači uraditi nešto teško bez obuke i znanja kako da to uradimo.

Pročitajte ostale tekstove iz kategorija:

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl:

Podeli članak

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Kategorije

Facebook

Newsletter prijava

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl: