MUZIKA MASIMA SAVIĆA BUDI EMOCIJE

Masimo Savić je umetnik koji se od ostalih izdvaja svojim interpretacijama i upečatljivim vokalom. Njegov baršunasti glas i njegova pojava slamala su ženska srca 80-tih godina prošlog veka. I upravo žene koje su 80-ih žarile i palile, najbrojnije su na njegovim koncertima, ali ni mi mlađe ne zaostajemo, jer je i nas kao i tada njih kupio svojim glasom, pojavom, pesmama, svojom jednostavnošću i energijom koju prenosi kroz svoje hitove. On je umetnik perfekcionista, jer pre svega umetnost tako definiše: smatra da umetnik ne može biti veliki, ako nije sklon perfekcionizmu. Na sceni daje svoje najbolje. U muzici najviše ceni kreativnost, stoga smatra da su  osamdesete godine bile najkreativnije, bar što se muzike tiče, ne samo na području Balkana, već i u svetskoj muzici. U bogatoj karijeri snimio je šesnaest albuma. Bilo je i teških trenutaka u njegovoj muzičkoj karijeri, posebno kada je propala ideja bratstva i jedinstva. Užasavali su ga događaji koji su se tada dešavali i odlučio je da napravi pauzu, koja je trajala punih osam godina. Mislio je da se više nikada neće baviti muzikom, ali na svu sreću i ta ružna vremena su prošla i opet je bilo vreme da uzme mikrofon u ruke.

Masimo SavićMasimo je početkom 80-tih godina prošlog veka na jednoj od mnogobrojnih žurki upoznao muzičkog kritičara Mladena Vukimira, koji ga je pozvao na probu benda Dorian Gray-a. Bend je dobio ime po istoimenoj knjizi Oskara Vajlda, a sam naziv definiše njihovo viđenje art roka. Masimo se dopao Vukimiru, najviše Masimov glas i njegovo sviranje gitrare. Masimo ulazi u bend i tada kreću turneje i nastupi. Prvi album koji su izdali bio je Sjaj u tami, na kom se istoimena pesma izdvojila kao najveći hit. Pesme koje se nalaze na tom albumu, nisu pratila trenutna in dešavanja na jugoslovenskoj ili bilo kojoj drugoj sceni, već su stvarali muziku za njih same. Zatim je usledio još jedan zajednički album Za tvoje oči, u kom su se malo više okrenuli pop muzici. Snimajući taj album maštali su o nastupima u svetskim dvoranama, ali su ih finansije spustile na zemlju. Trudili su se da nabave sumu novca koja je bila potrebna, ali bezuspešno i tako se bend raspao. Nakon raspada Masimo kreće u svoju solo karijeru. Pre nego što je odlučio da napravi pauzu objavljuje album Stranac u noći, Benzina, Elements, a nakon pauze vraća se albuma Vještina, Vještina 2, Sunce se ponovo rađa, Dodirni me slučajno. Na albumu Vještina nalazi se 14 obrađenih hitova, večnih ljubavnih pesama, a same obrade zvuče kao da su njegovi hitovi, puni emocija, koji vas ne mogu ostaviti ravnodušnim. Albumom Sunce se ponovo rađa Masimo se ne ističe kao autor textova i muzike, već je tu ulogu prepustio drugim stručnjacima što se pokazalo kao dobar potez, jer je album vratio Masima na stare staze slave. Album Dodirni me slučajno je doneo pored istoimenog hita, još par njih: Iz jednog pogleda, hit Youtube-a, pop pesmicu Tišina, i energičnu pesmu Sretan put. Mnogi muzički kritičari smatraju da je poslednji objavljeni album njegov najbolji album nakon raspada grupe Dorian Gray.

Njegove pesme bude emocije. Bude i kreativnost, koja se krije u svakom čoveku, inspirišu, a posebno inspirše njegov neponovljivi glas. Njegove pesme šire pozitivnu energiju. Njima se može skoro sve poručiti – i da nekoga volimo, i da volimo život, i da smo tužni. I u obradama treba uživati, jer su drugačije od originala i jednostavno u njima je prisutan Masimov pečat. Kada se slušaju njegove pesme, otvara se flaša obično crnog vina. Svojim tradicionalnim koncertima u Beogradu, decembra meseca, donese magiju u naš grad, na koji ga asocira crvena boja i u kom se oseća uvek prijatno. Uz pesme krojene samo za njega osvaja publiku.

 

Pročitajte ostale tekstove iz kategorija:

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl:

Podeli članak

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Kategorije

Facebook

Newsletter prijava

Prijavite se na mejling listu i dobijajte najnovije tekstove sa našeg bloga na svoj i-mejl.

Vaš i-mejl: